Sposób przygotowania

Z cukru i wody gotujemy syrop ok 2-3 min. Do syropu dodajemy umytą i obraną marchewkę startą na tarce o grubych oczkach , gotując na wolnym ogniu i co chwilkę mieszając. Gotujemy dopóki cały sok wyparuje a marchewka zgęstnieje. Marchew wykładamy na półmisek wcześniej wymyty zimną wodą i czekamy aż wystygnie. Z zimnej marchewki formujemy kulki które obtaczamy w cukrze. Smacznego !!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Robię coś podobnego, jednak do marchewki dodaję sporo kwasku cytrynowego, bo sama w sobie jest dość mdła... oraz skórkę startą z pomarańczy, cytryny lub limonki - dla aromatu :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Muszę wypróbować :)
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    ciekawy i pyszny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Islanzadi

    Muszę kupić marchewkę i to wypróbować :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    olsa

    ciekawe;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena40

    ciekawy przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    dla samej nazwy warto spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    super, podoba mi się ten pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !