Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos pieczarkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 40 dag
cebula 2 średnie
mąka 1-2 łyżki
śmietana 2-3 łyżki
sól, pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: sos pieczarkowy

Pieczarki umyj i pokrój w plastry, w tym czasie na oleju podduś pokrojoną drobno cebulkę. Gdy cebula będzie szklista dodaj pieczarki, dopraw do smaku i duś, aż do miękkości.
W szklance rozrób mąkę ze śmietaną i odrobiną wody , wlej do pieczarek i mieszaj, aż zgęstnieje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak