Sposób przygotowania

Grzyby namoczyć na noc, ugotować w tej samej wodzie, odcedzić, drobno posiekać. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i wraz z grzybami podsmażyć na maśle. Ostudzić. Ziemniaki obrać, umyć i wydrążyć. Do masy grzybowo-cebulowej dodać jajka, miąższ wydrążony z ziemniaków i tartą bułkę, doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Nadziać farszem ziemniaki, w rondlu rozpuścić masło, ułożyć ziemniaki ściśle jeden przy drugim, tak, by się farsz nie wysypał, podlać kilkoma łyżkami wywaru z ugotowanych grzybów. Dusić pod przykryciem do miękkości, a następnie odlać sos i leciutko je zrumienić.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Rewelacyjny pomysł!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !