Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka na skwarkach

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ZMIELONE SKWARKI 250 g
cukier 1 szkl.
mąka pszenna 3 szkl.
jajko 1
śmietana 3 łyżki
proszek do piecz łyżeczka
mak do posypania
cukier do posypania
białko do smarowania

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka na skwarkach

Mieszamy cukier ze skwarkami , jajkiem i aromatem. Dosypujemy mąke i proszek do pieczenia , zagniatamy (można dodać śmietane). ciasto wałkujemy na 0.5cm i wycinamy ciastka. Smarujemy je białkiem posypujemy cukrem i makiem , układamy na posmarowaną blaszkę i pieczemy na złoty kolor:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 29.08.2012 18:14
Nie dawno myślałam czy ma ktoś przepis na takie ciastka . Pamiętam z dzieciństwa jak piekła babcia a już niestety upłynęło ponad 40 lat , przepis nie pozostał . Pamiętam , że były bardzo smaczne te ciasteczka . Tylko skąd skwarków . Nie używam w ogóle słoniny , smalcu.
aleksa123 19.07.2011 21:23
ciekawy przepis
owca441 06.05.2011 21:41
kiedyś miałam okazję spróbować są dobre
jolaxa 21.02.2011 21:19
pyyycha
teresa18 08.02.2011 18:58
pyszne polecam
traktorek 12.11.2010 16:13
piekę też taki naprawdę pycha a skwarek nie widać ani nie czuć
marta0906 11.11.2010 20:14
są bardzo smaczne i jak je pierwszy raz jadłam to nic o skwarkach nie wiedziałam. A jak by mi powiedział ktoś przed zjedzeniem to bym niezjadła ani jednego.
Emilia22 10.11.2010 16:07
słyszałam,że są bardzo smaczne takie ciasteczka
suzana 10.11.2010 13:43
ciekawe ale bym nie zjadła
aginaa 10.11.2010 13:42
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak