Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba w sosie greckim

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryby morskie 1 kg
pietruszka korzeń 3 szt
marchew 0,70 kg
seler korzeniowy 1 szt
cebula biała 6 szt
cukier 2 łyzki
mąka 3 łyżki
koncentrat pomidorowy 1 (30%)

Przepis i sposób przygotowania na: ryba w sosie greckim

Rybę opłukać ,pokroić w kawałki posolić i usmażyć.Na tłuszczu po smażonej rybie smażymy cebule pokrojoną w plastry .Marchew, pietruszkę i selera, starkować na tarce o grubszych oczkach. Do dużego garnka wlać na dno ok 2 szklanek wrzącej wody i wrzucić starkowane warzywa,dodać podsmażoną cebulę.Doprawić przyprawami. Gotowac ok 35minut. Po 10 min gotowania dodac koncentrat i dalej dusic. Na koniec rozrobić mąkę z niewielką ilością wody dokładnie wymieszać i zalać warzywa.Podgotować z 5 min.Rybę polać sosem i pozostawić do wystygnięcia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak