Sposób przygotowania

Prawdziwki myjemy i te większe kroimy na mniejsze kawałki. Gotujemy w lekko osolonej wodzie, aby były lekko twardawe. Wodę, ocet wraz z łyżeczką soli, zielem angielskim, liści laurowym oraz cukrem zagotowujemy. Do słoika wsypujemy po pół łyżeczce gorczycy, dodajemy 2-3 talarki cebuli oraz ugotowane grzyby, ściśle układając. Zalewamy zalewą i odstawiamy. Pasteryzować ok 10 min.

Komentarze

  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    grzybki jak najbardziej są ok
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    Uwielbiam grzybki marynowane!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    super
  • 3
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Pyszne grzybki, ale chyba nie lekko octowe!
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    faktycznie możliwość edycji w tych przepisach by się przydała. Mam mnóstwo błędów merytorycznych. Tutaj ilość wody w składnikach powinna być 1 litr a nie szklanka.
  • 1
    original
    Opublikowano

    byMJ

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Pyszne grzybki!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marlena/Kinia

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Wspania?e :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !