Sposób przygotowania

Mięso myjemy i kroimy w kostkę. Następnie doprawiamy solą, pieprzem, skrapiamy sosem sojowym, dokładnie mieszamy i odstawiamy. Cebulę kroimy w kosteczkę. Na roztopionym tłuszczu smażymy cebulę posypaną papryką. Gdy się zacznie szklić zdejmujemy z ognia. Na drugiej patelni smażymy na dużym ogniu mięso, wcześniej obtaczane w mące, na kolor złoty. Dodajemy do cebuli i całość wspólnie stawiamy na ogień. Dodajemy przecier, pół kostki rosołowej, cząber, roztarty w dłoni kminek i dusimy pod przykryciem ok 20 min, od czasu do czasu mieszając.

Komentarze

  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszne lubię takie dania ale kminku bym nie zjadła
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszne!
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    dobry gulasz :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    ALAGOR

    ciekawy przepis ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna/Dzastus

    bardzo dobry przepis. Własnie nigdy ni wiem do czego dodać ten cząber, jakos o nim zapominam w kuchni.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !