Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy z kminkiem i cząbrem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 50 dag
przecier pomidorowy 500 g
sos sojowy
mąka pszenna
kminek Prymat 1 łyżeczka
cząber 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy z kminkiem i cząbrem

Mięso myjemy i kroimy w kostkę. Następnie doprawiamy solą, pieprzem, skrapiamy sosem sojowym, dokładnie mieszamy i odstawiamy. Cebulę kroimy w kosteczkę. Na roztopionym tłuszczu smażymy cebulę posypaną papryką. Gdy się zacznie szklić zdejmujemy z ognia. Na drugiej patelni smażymy na dużym ogniu mięso, wcześniej obtaczane w mące, na kolor złoty. Dodajemy do cebuli i całość wspólnie stawiamy na ogień. Dodajemy przecier, pół kostki rosołowej, cząber, roztarty w dłoni kminek i dusimy pod przykryciem ok 20 min, od czasu do czasu mieszając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna/Dzastus 17.03.2013 11:03
bardzo dobry przepis. Własnie nigdy ni wiem do czego dodać ten cząber, jakos o nim zapominam w kuchni.
ALAGOR 04.11.2012 11:39
ciekawy przepis ;)
edyta44 11.01.2012 12:46
smaczny
ben-ka 25.08.2011 09:15
dobry gulasz :)
MAR3STA 11.11.2010 15:27
pyszne!
IZABELA29 10.11.2010 12:23
pyszne lubię takie dania ale kminku bym nie zjadła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak