Sposób przygotowania

Schłodzoną margarynę zetrzeć na tarce do jarzyn, dodać mąkę, rozpuszczone w mleku i odrobinie cukru drożdże - zagnieść ciasto. Można je lekko schłodzić lub od razu rozwałkować na placki w kształcie koła o grubości około 0,5 cm. Ciąć na trójkąty , a po ułożeniu marmolady formować rogaliki. Piec w średnio nagrzanym piekarniku, po wyjęciu posypać cukrem pudrem. Najsmaczniejsze są mniejsze rogaliki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    danusia19671

    Wyśmienite
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Wyśmienite
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    lubię wszelkie rogaliki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    bardzo fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !