Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z gorgonzolą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała
masło 2 lyzki
ryż do risotto 450g
rosół 750ml
ser gorgonzola 20g
só, pieprz
parmezan 2lyzki starty

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z gorgonzolą

Posiekaną cebulę obsmażyć na rozgrzanym maśle po czym dodać ryż i trzymać na dużym ogniu ok. 2 minut.
Następnie wlać rosół oraz wino.
Całość wymieszać i pozostawić na ogniu do momentu, aż ryż wchłonie cały płyn, wówczas dodać ser i dokładnie wymieszać.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Przed podaniem posypać parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak