Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka Drobiowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka 2 sztuki
marchewka 3 sztuki
pietruszka 2 sztuki
seler 1/2 sztuki
cebula 1 sztuka
kostka rosołowa 2 sztuki
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
pietruszka zielona
woda 2 litry
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 opakowanie
groszek 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka Drobiowa

Udka umyć, wrzucić do garnka zalać wodą. Gotować około 15 min. PO 15 min odlać wodę i wlać nową. Dodać włoszczyznę,kostkę rosołową. Gotować rosół. Doprawić pieprzem, kucharkiem. Gdy rosół jest już gotowy. Wyciągamy z rosołu mięso i warzywa. Rosół przesadzamy przez sito. Z rosołu będzie nam potrzebna marchewka i mięsko. Marchewkę kroimy w drobna kostkę lub plasterki. Na dno miseczki dajemy groszek, marchewkę i poskubane mięsko. Gdy rosół wystygnie odlewamy troszeczkę do misieczki i dodajemy 1 opakowanie żelatyny ( 1 opakowanie na 2 litry) dokładnie mieszamy i wlewamy do reszty rosołu. Wlewamy do miseczki z mięsem i warzywamy tak aby zakryło wszytsko i na górę dodajemy pieprzu. Wkładamy wystygnięte do lodówki. Smacznego !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krzyniu1984 15.11.2010 06:42
super!
Kate131 11.11.2010 10:10
smaczna
MAR3STA 10.11.2010 15:39
zawsze smakuje!
Buczo007 10.11.2010 11:10
pycha
edyta51 10.11.2010 11:05
pyszna
Patrycja38 10.11.2010 10:36
musi być pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak