Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placek z jablkami i budyniem

3.0
(16)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
żółtko jajek 2 sztuka
jajko 1 sztuka
margaryna 1 sztuka
cukier waniliowy 1 sztuka
proszek do pieczenia 1 sztuka
kwaśna śmietana 2 łyżka
cukier puder 20 dkg
jabłka 1 kg
budyń śmietankowy 2 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: placek z jablkami i budyniem

Zagnieść ciasto, podzielić na dwie części. Wsadzić do zamrażalnika. W trzech szklankach mleka ugotować dwa budynie śmietankowe lub cytrynowe.
Na blachę wyłożyć 1 ciasto, na to pokrojony 1 kg jabłek.
Na jabłka wylać gorący budyń i przykryć drugim ciastem.
Piec ok. 40 minut. Gotowy na drugi dzień.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patusia 29.05.2011 23:28
pycha
Krzysztof42 22.04.2011 13:30
bardzo fajny placek
Allice 23.02.2011 12:18
ciekawy pomysł
Ela20 11.02.2011 21:03
kiedyś jadłam i smakowało naprawde pysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak