Sposób przygotowania

Ubić kremówkę i schować do lodówki.
Ciastka pokruszyć na drobno. Ja często robię to w blenderze, bo wtedy pod wplywem silnego gniecenia robią się wilgotne a dla wariantu ręcznego ich gniecenia dodaję troszkę masła po ich rozkruszeniu.
Tak pokruszone ciastka wykładam na okrągłą blaszkę do tartej i ugniatam palcami ciasto na spodzie i troszkę po bokach.
Wkładam ten spód z ciasta na kilka minut do rozgrzanego piekarnika.
Po wyjęciu z piekranika jak przestygnie ciasto układam na nim pokrojonego w krążki banana i na to wylewam mase krowkową, układam z wierzchu banany i pokrywam ubitą kremówką.
Ciasto z pokruszonych ciastek nie będzie miało tak zwartej konsystencji jak zrobiony samodzielnie spód ale jest przepyszne a co mnie najbardziej cieszy to to, że sama je wymyśliłam.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    mniam mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    To musi być pyszne!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    matriasik

    Ale super ciacho!!!! :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    jeanette_v

    Przepyszne.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !