Sposób przygotowania

Dynię obrać pokroić w kostkę. Pomidora sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Włożyć warzywa do garnka podlać szklanką wrzącego wywaru i ugotować pod przykryciem. Następnie przetrzeć przez sito lub zmiksować, wymieszać z pozostałym wywarem i przecierem pomidorowym. Mięso pokroić w kostkę, podsmażyć, przyprawić do smaku solą i pieprzem dodać do kremu, przyprawić cukrem i solą. Podawać z ryżem.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    alaaa

    bardzo ciekawe
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    świetny pomysł
  • 3
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    kolejne pomysłowe wykorzystanie dyni. Gratuluję przepisu
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    super przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    hm...dynia a ja z dyni najbardziej lubię pestki:)ale przepis godny uwagi.
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    ciekawi mnie jak smakuje, muszę wypróbować
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    magical66

    takiego kremu bym sobie nie mogła odmówić- pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    przepyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    musi być smaczne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Pacia

    pyszności-dynię spróbowałam pierwszy raz w obiadkach gerber dla dzieci i bardzo mi zasmakowała:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne dyniowe smaki...
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    pomysłowe i pyszne
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ciekawy pomysł, warty wypróbowania

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !