Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś indyka nadziewane mozarellą i pomidorami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z indyka
puszki krojonych pomidorów 0,5
ser mozzarella
musztarda
mąka
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś indyka nadziewane mozarellą i pomidorami

Pierś z indyka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić i delikatnie rozbić, oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Na jednej stronie posmarować musztardą, położyć plaster mozzarelli i łyżkę pomidorów z puszki. Mięso złożyć na pół, spiąć wykałaczką lub szpikulcem. Panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron do zarumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 07.11.2011 16:21
smaczny obiad
goofy9 05.10.2011 21:49
pyszne
motomaniak 15.05.2011 16:37
pycha
Krystyna33 03.12.2010 16:59
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak