Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z indyka z nadzieniem szpinakowo-serowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka
mrożonego szpinaku 60 dag
jajko 2
żółtego sera 15 dag
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z indyka z nadzieniem szpinakowo-serowym

Mięso umyć, osuszyć i delikatnie rozbić na płat. Szpinak wrzucić na 4 minuty na osolony wrzątek, wyjąć i osuszyć. Jedno z jajek ugotować na twardo i posiekać, dodać do szpinaku. Żółty ser pokroić w kostkę i także wymieszać ze szpinakiem. Białko z drugiego jajka ubić na sztywno, dodać do szpinaku razem z żółtkiem, solą i pieprzem, delikatnie wymieszać. Nadzienie rozsmarować na płacie mięsa, zwinąć i obwiązać bawełnianą nitką. Piec godzinę w temperaturze 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 01.09.2011 07:46
bardzo dobre
kate.500 25.06.2011 01:21
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak