Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos grzybowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 1 dag
mąka 3 łyżki
śmietana 0,5 szklanki
papryka mielona 1 łyżeczka
cebula 1 szt
margaryna 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa Przyprawa do zup Kucharek- do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos grzybowy

Grzyby namoczyć w wodzie na 2h, następnie ugotować do miękkości. Cebulę drobno posiekać i zrumienić na margarynie. Ugotowane grzybki drobno posiekać, dodać cebulę, mąkę rozmieszaną ze śmietaną i papryką, połączyć z wywarem z grzybów. Przyprawić do smaku, zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 14.04.2012 08:47
uwielbiam
jolaxa 21.02.2011 21:27
pyyycha
IlonaAlbertos 23.11.2010 23:21
Uwielbiam sos grzybowy. Aż mi zapachniało grzybkami :)
Margo1 18.11.2010 11:21
ROBIĘ BARDZO CZĘSTO
Monika193
Monika193 10.11.2010 07:48
pyszny
iwa643 10.11.2010 07:18
aromatyczny na pewno

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak