Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki wieprzowe faszerowane szpinakiem i serem pleśniowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

KOTLETY WIEPRZOWE 4
czerwonego wytrawnego wina 50 ml
mrożonego szpinaku 200 g
sera pleśniowego 100 g
ząbki czosnku 2
mąka
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz
tymianek
olej
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki wieprzowe faszerowane szpinakiem i serem pleśniowym

Kotlety rozbić, oprószyć z obu stron sola. Z wina, przeciśniętego przez praskę czosnku, tymianku i pieprzu zrobić marynatę i zalać nią mięso, wstawić do lodówki na 4 godziny. Rozmrożony szpinak przesmażyć na łyżce masła, dodać pokrojony w kostkę ser pleśniowy, zagotować i schłodzić. Kotlety wyciągnąć z marynaty. Na każdy wyłożyć przygotowany farsz, po czym zawinąć roladki i spiąć szpikulcem lub wykałaczką. Panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej, po czym smażyć na rozgrzanym oleju aż do zrumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 03.07.2012 22:31
smaczne mięsko
jogobella23 01.04.2011 09:21
super
maciek7 03.03.2011 20:59
super przepis
MAR3STA 10.11.2010 00:38
pychota!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak