Pełen smaków e-magazyn kulinarny

Sposób przygotowania

Udka królicze umyć i zamarynować , marynatą ( czosnek, tymianek, pietruszka, papryka, bazylia, marynata staropolska - każdej przyprawy ok. płaskiej łyżeczki ,wymieszać dodać oliwę, wino wytrawne , sól , pieprz) z wymienionych składników. Pozostawić na min 2 godz. im dłużej tym lepiej - mięso będzie kruche i aromatyczne. Następnie opiec udka, wkroić cebulę podsmażyć ,podlać wodą i dusić do miękkości ok 1 godz. lub aż mięso będzie miękkie. W czasie duszenia można podlać winę ( jeżeli ktoś lubi). Sos wytworzony w czasie duszenia można podprawić smietaną, lub pozostawić królika w sosie własnym. Podawać z surówkami, ziemniakami lub zjeść samo. Smacznego.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    lubię mięsko z królika:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    musi być dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    mniam....
  • 2
    original
    Opublikowano

    marchewka

    zjadłabym sobie...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    krystyna24

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Elżbieta18

    Króliczek jest pyszny , zachęcam do przyrządzenia
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    Lubię króliczka, a w szczególności w takiej ilości przypraw i ziół w jakich Ty zrobiłaś. SUPER PRZEPIS !
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    apetycznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !