Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makaron ze szpiankiem i serem kozim

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron lubella pełne ziarno 400 gram
ser kozi 160 gram
cebula biała 1
ząbek czosnku
szpinak świeży lub mrożony 200 gram
śmietana 30% 200 ml
pomidorki koktajlowe 200 gram
sól
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: makaron ze szpiankiem i serem kozim

Ugotuj makaron według zaleceń na opakowaniu. na patelni rozgrzej oliwę z oliwek, dodaj pociętą w kosteczkę cebulę i smaż ok. 3 minuty. Następnie dodaj posiekany czosnek oraz liście szpinaku i smaż ok. 2 minuty. Dodając rozdrobniony ser kozi i śmietanę, gotuj aż do odparowania połowy płynu. Ugotowany makaron wrzuć do szpinaku, dokładnie wymieszaj i przełóż na talerz. Dołóż pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe. Pokrop oliwą z oliwek i dopraw świeżo zmielonym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jaheira11 25.09.2011 23:57
rewelacja
traktorek 18.03.2011 09:55
to coś dla mnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak