Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Baranina w kapuście włoskiej

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

baranina 0,5 kg
czosnek 3 ząbki
cebula 1 szt
kapusta włoska 80 dag
boczek wędzony 10 dag
olej 2 łyżki
mąka 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
kminek 1 łyzeczka
tymianek 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Baranina w kapuście włoskiej

Mięso baranie pokroić w kostkę. Czosnek i cebulę drobno pokroić, pokruszyć tymianek, wymieszać z mięsem i odstawić na ok, 1 h. Mięso osolić, oprószyć pieprzem, obrumienić na oleju, podlać wodą i dusić. Kapustę pokroić w kostkę, włożyć do mięsa, gdy będzie półmiękka wsypać kminek, dodać koncentrat pomidorowy. Stopić boczek, wymieszać z mąką, włożyć do kapusty, zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 09.05.2014 12:19
z kapusta świetnie pasuje
IZABELA29 14.02.2014 17:01
baranina pyszna dawno nie jadłam.
ben-ka 13.02.2014 08:47
Nie pamiętam kiedy jadłam baraninę.......
Iwusia 19.08.2013 22:54
bardzo ciekawy przepis
Iwona51
Iwona51 13.04.2011 00:21
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak