Sposób przygotowania

Zalać płatki mlekiem i odstawić na 10-15 minut. Zagotować wodę z masłem, włożyć płatki i gotować 3-4 minuty. Do przestudzonych lecz jeszcze ciepłych dodać żółtka, mieloną gałkę muszkatołową, mąkę i wyrobić ciasto. Na końcu dodać ubitą pianę z białek, wymieszać. Kłaść łyżką na rozgrzany tłuszcz niegrube placuszki, lekko zrumienić. Podawać z sosem twarogowym.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    super:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    ciekawe
  • 3
    original
    Opublikowano

    Urszula5

    pomysłowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Adam/ZUB3R

    smaczne racuchy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !