Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z płatków owsianych

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płatki owsiane 2 szklanki
mleko 1,5 szklanki
woda 1,5 szklanki
masło 2 dag
mąka 0,5 szklanki
jajko 3 szt
olej 8 łyżek
sól do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z płatków owsianych

Zalać płatki mlekiem i odstawić na 10-15 minut. Zagotować wodę z masłem, włożyć płatki i gotować 3-4 minuty. Do przestudzonych lecz jeszcze ciepłych dodać żółtka, mieloną gałkę muszkatołową, mąkę i wyrobić ciasto. Na końcu dodać ubitą pianę z białek, wymieszać. Kłaść łyżką na rozgrzany tłuszcz niegrube placuszki, lekko zrumienić. Podawać z sosem twarogowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 23.05.2013 22:37
smaczne racuchy
Urszula5 16.03.2012 20:36
pomysłowe
olkaaa 20.02.2012 07:39
ciekawe
ewaa 25.11.2011 15:18
super:)
Iwona51
Iwona51 01.11.2011 20:07
super
Monika193
Monika193 12.12.2010 09:53
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak