Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

flądra z salsą z buraków

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

duże flądry 4 szt.
słoik marynowanych buraczków 350 gram
mięta 2 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
mała paryka chili
oliwa 2 łyżki
olej 2 łyżki
mąka 3 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: flądra z salsą z buraków

Ryby umyj, osusz i posól. buraczki opłucz zimną wodą i osącz na sicie. Pokrój w kostkę, wymieszaj z miętą oraz drobno posiekaną cebulą i papryką chili. Przypraw pieprzem, sokiem z cytryny i oliwą.
Ryby oprósz mąką, usmaż na rozgrzanym oleju, podawaj z salsą z buraków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Brigitte 11.12.2011 12:52
hmm, mięta z buraczkami może być ciekawa...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak