Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki rybne

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

świeża ryba 1 kg
sól 1 łyżka
pieprz 1/2 łyżeczki
masło 6 łyżek
mąka 6 łyżek
gęsta śmietana 4 łyżki
olej do smażenia 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki rybne

Usunąć ości, obrać ze skóry. Rybę zmielić, przyprawić solą i pieprzem. Masło utrzeć, dodać mąkę, ubijając dokładnie wymieszać z rybą, wlać śmietanę, starannie wymieszać. Formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Olej rozgrzać na patelni, smażyć do zrumienienia ze wszystkich stron. Podawać na gorąco z majonezem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 19.02.2012 16:11
świetny pomysł :)
Iwona51
Iwona51 31.08.2011 18:02
smaczne
sylwia / sytofala 10.08.2011 21:25
brzmi bardzo apetycznie
Ewelina38 20.06.2011 12:08
jak dla mnie bomba :) muszę wypróbować na moich małych niejadkach
jeta72 01.05.2011 10:00
Super pomysł;)
RenataZ-et 23.11.2010 16:40
Fajne dla dzieciaków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak