Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

płoć z imbirem i chili

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

duże sprawione płocie 8 szt.
sok z pół cytryny
papryki chili 2
ząbki czosnku 2
szczypiorek posiekany 3 łyżki
kolendra posiekana 2 łyżki
sos sojowy 3 łyżki
olej 3 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: płoć z imbirem i chili

Płocie umyj, osusz, natnij skórę w 2-3 miejscach. Skrop je cytryną i posól, ale nie za dużo, bo sos sojowy jest słony.
Czosnek pokrój na plasterki, z chili usuń pestki i pokrój strąki na cienkie paski, podobnie pokrój imbir.
W dużej głębokiej patelni, rozgrzej olej, wrzuć czosnek, imbir i chili, chwilę podsmaż. następnie dodaj ryby, posyp szczypiorkiem i kolendrą, smaż po 3 minuty z każdej strony. Tuż przed zdjęciem z patelni wlej sos sojowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

daria899 24.04.2011 21:23
smakowicie
Krystyna32 10.04.2011 07:49
bardzo ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak