Sposób przygotowania

Biały ser rozdrobnić widelcem, bądź łyżką. Dodać jajko oraz mąkę i niewielką ilość mleka. Wyrabiać dopóki ciasto nie będzie miało odpowiedniej konsystencji, dosypując mąki, gdy będzie zbyt kleiste bądź dolewać mleka, gdy będzie zbyt twarde. Następnie z ciasta formować ruloniki i kroić nożem w paski długości niecałego centymetra. Tak pokrojone wkładać do gotującej się, osolonej wody i gotować ok. 5 minut od momentu wypłynięcia. Podawać polane roztopionym masłem i posypane cukrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    kluski zawsze
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    to coś dla mnie uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Ciasto można wyrobić także w misce i kluseczki można wkładać łyżką do gotującej się wody, bez konieczności formowania ruloników - wypróbowane i zatwierdzone ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    super pierogi chociaż bardzie lubię z mięsem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !