Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z malinową pianką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana kremówka 350 ml
cukier puder 4 łyżki
fix do śmietany 1 sztuka
olejek waniliowy kilka kropli
maliny świeże 30 dkg
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki
jogurt naturalny 500 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z malinową pianką

Żelatynę rozpuść w 1/2 szklanki gorącej wody, wystudź. Jogurt wymieszaj z dwiema łyżkami cukru pudru i olejkiem waniliowym., dodaj połowę żelatyny. Połowę przelej do 4 szklanek, tworząc pierwszy pasek deseru. Wstaw do lodówki do stężenia. Maliny zmiksuj. Kremówkę ubij z pozostałym cukrem pudrem i fixem, wymieszaj z malinami, dodaj pozostałą żelatynę. Połowę masy malinowej przełóż na warstwę jogurtu, tworząc drugi pasek. Zastudź w lodówce. Na warstwę pianki wyłóż drugą warstwę jogurtową, ponownie odstaw do stężenia, następnie ostatnią różową warstwę pianki. Przed podaniem udekoruj owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 13.01.2012 11:53
ale pychotka!
ewaa 01.01.2012 15:56
bardzo lubię takie deserki ;p
RenataZ-et 10.11.2010 20:20
Taki deser to coś dla mnie... :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak