Sposób przygotowania

Żelatynę rozpuść w 1/2 szklanki gorącej wody, wystudź. Jogurt wymieszaj z dwiema łyżkami cukru pudru i olejkiem waniliowym., dodaj połowę żelatyny. Połowę przelej do 4 szklanek, tworząc pierwszy pasek deseru. Wstaw do lodówki do stężenia. Maliny zmiksuj. Kremówkę ubij z pozostałym cukrem pudrem i fixem, wymieszaj z malinami, dodaj pozostałą żelatynę. Połowę masy malinowej przełóż na warstwę jogurtu, tworząc drugi pasek. Zastudź w lodówce. Na warstwę pianki wyłóż drugą warstwę jogurtową, ponownie odstaw do stężenia, następnie ostatnią różową warstwę pianki. Przed podaniem udekoruj owocami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Taki deser to coś dla mnie... :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    bardzo lubię takie deserki ;p
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    ale pychotka!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !