Sposób przygotowania

Schab umyj, przekrój wzdłuż (nie do końca), rozłóż jak książkę i rozbij. Oprósz solą, pieprzem i majerankiem. Cebulę i czosnek posiekaj, podsmaż na łyżce oleju, dodaj grzyby, smaż 2-3 minuty. Zdejmij z palnika, dodaj żurawinę i posiekane grzyby, odstaw. Chłodny farsz wymieszaj z natką i bułką tartą, przypraw solą i pieprzem. Nadzienie rozłóż na mięsie, zwiń roladę i zwiąż ją. Zrumień na rozgrzanym oleju. Przełóż do brytfanny, polej sosem do smażenia, przykryj folią aluminiową i piecz 1,5 godziny w temp. 190 stopni. Na 10 minut przed końcem pieczenia zdejmij folię.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Pyszny obiadek :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna138

    świetne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !