Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tymbaliki z szynką i oliwkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka 15 dkg
czarne oliwki 8 sztuk
pomidory koktajlowe (czerwone) 6 sztuk
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
bulion warzywny 600 ml
oliwki 8 sztuk
jajko ugotowane na twardo 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Tymbaliki z szynką i oliwkami

Bulion podgrzej i rozpuść w nim żelatynę, przestudź. Szynkę pokrój w kostkę, pomidorki i jajka na ćwiartki, oliwki zostaw w całości lub przekrój na pół. Przełóż składniki do czterech kokilek, zalej bulionem. Odstaw do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 26.11.2010 20:13
Pyszna kolacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak