Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek z jajkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rosół grzybowy z kostki 1,5 litra
cebula 2 sztuki
mąka 1 łyżka
śmietana 150 ml
natka pietruszki 1 łyżka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżka
sól
pieprz
jajko
żurek 1 butelka

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek z jajkiem

Jajka gotujemy na twardo , obieramy i kroimy na ćwiartki.Do gotującego się rosołu wlać żurek. Cebulę pokroić w kostkę zeszklić na oleju i dodać do żurku.Doprawić do smaku czosnkiem , solą i pieprzem. Do śmietany dodać mąkę , dokładnie wymieszać i wlać do zupy , mieszać aż zgęstnieje - nie dopuścić do wrzenia.Posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać z jajkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madzialena19 26.08.2011 12:38
lubię taki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak