Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Arbuz smażony

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka ziemniaczana
arbuz

Przepis i sposób przygotowania na: Arbuz smażony

Z miąższu arbuza usunąć pestki, pokroić w plastry o grubości około 1 cm. Białko jajka ubić na pianę, wymieszać z mąką ziemniaczaną w takich proporcjach aby uzyskać ciasto o konsystencji ciasta naleśnikowego. W rondlu rozgrzać olej, każdy kawałek arbuza moczyć w cieście i smażyć aż ciasto się lekko zbrązowi. Wyjmować łyżką cedzakową na papierowy ręcznik aby obsączyć z nadmiaru oleju. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 06.09.2011 09:16
super
Anna141
Anna141 05.04.2011 13:14
świetne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak