Sposób przygotowania

Golonkę i boczek wkładamy do zimnej wody, z warzywami i przyprawami, solimy i gotujemy godzinę.
Do wywaru z mięsem wkładamy kiszoną kapustę, mieszamy, dodajemy jeszcze kilka ziaren jałowca i gotujemy do miękkości - godzinę do półtorej.
Podajmy z ziemniakami , albo z wody, albo ugotowanymi w mundurkach i obranymi, w towarzystwie kapusty i boczku pokrojonego w plastry.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    Do tego zimne piwko mmmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    coś dla mojego męża!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    męska strona by była zadowolona
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    pyszności:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ulubione danie mojego męża
  • 0
    original
    Opublikowano

    justynab1903

    goloneczka to jest to
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    bardzo dobre,pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !