Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka w kapuście

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dwie golonki
kilo kapusty kiszonej
włoszczyzna
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
pieprz w ziarnach
Owoc jałowca cały Prymat
sól, pieprz do smaku
kawałek wędzonego boczku

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka w kapuście

Golonkę i boczek wkładamy do zimnej wody, z warzywami i przyprawami, solimy i gotujemy godzinę.
Do wywaru z mięsem wkładamy kiszoną kapustę, mieszamy, dodajemy jeszcze kilka ziaren jałowca i gotujemy do miękkości - godzinę do półtorej.
Podajmy z ziemniakami , albo z wody, albo ugotowanymi w mundurkach i obranymi, w towarzystwie kapusty i boczku pokrojonego w plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 17.07.2012 13:36
bardzo dobre,pycha
justynab1903 19.01.2012 18:19
goloneczka to jest to
alaaa 28.11.2011 17:49
ulubione danie mojego męża
Izabela28 28.09.2011 12:35
pyszności:)
kuklik 22.03.2011 10:08
męska strona by była zadowolona
MAR3STA 10.11.2010 15:49
coś dla mojego męża!
Zoso 09.11.2010 21:27
Do tego zimne piwko mmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak