Sposób przygotowania

Do mąki dodajemy tłuszcz i kroimy go na drobno. Dodajemy mleko, sodę, miód oraz jaja. Zagniatamy ciasto. Dobrze jest zrobić ciasto dzień wcześniej. Dzielimy ciasto na 3 części, wałkujemy ciasto i pieczemy ok 15 min. Żółtka ucieramy z margaryną, cukrem waniliowym oraz cukrem pudrem, stopniowo dodajemy wystudzony budyń. Na pierwszy placem kładziemy dżem, na drugi i trzeci masę.

Komentarze

  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    smaczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    super :)
  • 0
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Placuszki pachnące dzemem , miodem , makiem : nie wierzysz to spróbuj ! a zjesz je ze smakiem.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    IlajEM

    Smakowity
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    mniamm
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !