Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy makaron jajeczny

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szklanka
jajko 1
sól do smaku
woda 1-2 (źródlana)

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy makaron jajeczny

Mąke przesiać,wysypać na stolnice,formując stożek.Zrobic dołek i wbic jajko,dodać wodę z solą i wyrobić na elastyczne ciasto.rozwałkować i nieco przesuszyć.Zwinąc w rulon i pokroić na paseczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Papryczka 28.07.2012 17:28
nigdy mi takie równe nie wyszły:/
Jodaj 27.07.2012 09:26
nie ma jak domowy makaronik :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak