Sposób przygotowania

Podgrzewamy sok wiśniowy i dodajemy do niego cukier waniliowy. W soku rozpuszczamy także namoczoną w odrobinie wody żelatynę. Po ostudzeniu mieszamy z wydrylowanymi wcześniej wiśniami i ubitą śmietaną. Na godzinę wstawiamy do lodówki.

KREM: pokrojone w trójkąty rozmrożone ciasto smarujemy żółtkami uprzednio wymieszanymi z mlekiem. Układamy na opłukanej zimną wodą blasze. Pieczemy ok 15 min. Trójkąty kroimy w poziomie na pół. Napełniamy śmietaną z wiśni i przykrywamy góra z ciasta. SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    brzmi zachęcająco
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    pyszności
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    pyszne są takie ciastka
  • 3
    original
    Opublikowano

    Andysz

    świetne;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    uwielbiam ciasto francuskie, a Ty proponujesz do tego jeszcze wisienki... bajka :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !