Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

NADZIEWANA DROBIEM

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

podwójne piersi z kurczaka 4
BUŁEK 10 SZT
jaj 10 SZT
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 ŁYŻKA
margaryny 2 KOSTKI
mleko 125 ML
Przyprawa uniwersalna kucharek., sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: NADZIEWANA DROBIEM

BUŁKI KROIMY W KOSTKĘ , MARGARYNY ROZTAPIAMY I STUDZIMY I ZALEWAMY NIĄ BUŁKI, BIAŁKA ODDZIELAMY OD ŻÓŁTEKI UBIJAMY NA SZTYWNĄ PIANĘ, PIERSI KROIMY W KOSTKĘ , ŻÓŁTKA WYMIESZAĆ Z MLEKIEM I ROZTRZEPAĆ W MISCE, ZALAĆ KURCZAKA, DOPRAWIĆ I POŁĄCZYĆ Z BIAŁKAMI, I B€ŁKĄ PO CZYM WSZYSTKO DOKŁADNIE WYMIESZAĆ I DOPRAWIĆ, MASĘ UFORMOWAĆ TAK BY PRZYPOMINAŁA KSZTAŁT BACHENKA CHLEBAI WŁOŻYĆ DO RĘKAWA I PIEC OKOŁO 1 GODZW TEM, 180 STOPNI

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak