Sposób przygotowania

Golonkę oczyścić i umyć. Włożyć do garnka, zalać wrzącą wodą i przykryć. Zago­tować i zebrać szumowinę. Dodać przyprawy. Goto­wać pod przykryciem do miękkości. Warzywa obrać, opłukać, pokroić w paski i dodać do golonki na go­dzinę przed końcem gotowania.
Gotową golonkę wyjąć z wywaru i ułożyć na półmisku. Warzywa z wywaru odcedzić i ułożyć wokół mięsa.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    Wygląda szałowo:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ela15

    pięknie wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    musi być pyszna ta golonka :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !