Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babeczki babci nadziewane orzechami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki 40 DAG
cukru 10 dag
masła 15 dag
kwaśnej śmietany 8 dag
jajko 1
żółtko jajek 2
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
śmietany kremówki 35 dag
zmielonych orzechów 30 dag
cukier puder 5 łyżek
Polewa:
tabliczka gorzkiej czekolady 1
masła 1 łyżka
mleko 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: babeczki babci nadziewane orzechami

CIASTO; masło, mąka i cukier siekamy, wyrabiamy i schładzamy, ciastem wylepiamy natłuszczone foremki, pieczemy 35 min, nadzienie; schładzamy śmietanę ubijamy z cukrem, i mieszamy z orzechami, napełniamy babeczki, POLEWA; czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i dodajemy masło i mleko i dokładnie wymieszać i polać babeczki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak