Sposób przygotowania

Jako sos posłużyć może jogurt poziomkowy lub truskawkowy. Jeśli mamy świeże owoce, sos można przygotować samemu:

Sposób przygotowania szaszłyków owocowych:

Mandarynki, kiwi i nektarynkę umyć, obrać ze skórki. Z arbuza odkroić skórkę. Truskawki umyć, odszypulkować, osaczyć. Mandarynki podzielić na cząstki, kiwi, nektarynkę i arbuza pokroić w kostkę lub pólplasterki. Nadziać owoce na krótkie patyczki. Podawać z jogurtem lub przygotowanym samodzielnie sosem jogurtowym. Szaszłyki udekorować można listkami mięty.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    z chęcią bym takie zjadł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    szaszłyki wolę jednak mięsne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !