Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Błyskawiczne jabłka w cieście francuskim

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 2 sztuka
ciasto francuskie 1 opakowanie
białko 1 sztuka
cukier 1/2 szklanka
cynamon 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Błyskawiczne jabłka w cieście francuskim

Jabłka obrać, pokroić w ósemki. Ciasto francuskie pokroić na kwadraty. Ułożyć na nich jabłka, posypać cynamonem. Ciasto złożyć wzdłuż przekątnej - tak, aby powstały trójkąty. Skleić o bokach. Wierzch posmarować białkiem i posypać cukrem kryształem. Wstawić do nagrzanego do 180-200st.C. piekarnika, na ok 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiek 22.11.2012 12:20
coś dla mnie... robię
Ewelina38 14.06.2012 13:51
rewelacja
#DELETED#Łukasz201527255686 20.04.2011 12:56
uwielbiam
stokrotka 24.03.2011 09:44
super
MAR3STA 27.12.2010 18:21
pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak