Sposób przygotowania

Żołądki czyścimy i gotujemy w wodzie z dodatkiem: soli, ziela angielskiego i liścia laurowego. Po ugotowaniu na pól-miękko wyciągamy z wody (rosołu nie wylewamy) i kroimy w paski. Pieczarki obieramy i kroimy w plastry. Cebulę kroimy w kostkę. Paprykę czyścimy i kroimy w paski. Pieczarki podsmarzamy na maśle dodajemy cebulkę, zmiażdżony czosnek i paprykę. Chwilę smarzymy aż cebulka się zeszkli. Dorzucamy pokrojone żołądki, zalewamy pozostawionym rosołem. Doprawiamy mieloną papryką ew. solą i pieprzem. Wszystko razem dusimy aż papryka zmięknie. Na koniec dodajemy przecier pomidorowy i jeszcze chwilę gotujemy. Możemy zaciągnąc mąką. Podajemy z pieczywem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    lubię to danie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    oo ciekawe;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !