Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stogonow

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żołądki drobiowe 50 dag
pieczarki 1/2 kg
papryka czerwona 1 szt
przecier pomidorowy 2-3 łyżek
sól, pieprz, Przyprawa uniwersalna kucharek. do smaku
ziele angielskie 3-4 ziarenek
Liść laurowy suszony Prymat 2-3 szt.
ząbki czosnku 2-3. szt
cebula biała 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Stogonow

Żołądki czyścimy i gotujemy w wodzie z dodatkiem: soli, ziela angielskiego i liścia laurowego. Po ugotowaniu na pól-miękko wyciągamy z wody (rosołu nie wylewamy) i kroimy w paski. Pieczarki obieramy i kroimy w plastry. Cebulę kroimy w kostkę. Paprykę czyścimy i kroimy w paski. Pieczarki podsmarzamy na maśle dodajemy cebulkę, zmiażdżony czosnek i paprykę. Chwilę smarzymy aż cebulka się zeszkli. Dorzucamy pokrojone żołądki, zalewamy pozostawionym rosołem. Doprawiamy mieloną papryką ew. solą i pieprzem. Wszystko razem dusimy aż papryka zmięknie. Na koniec dodajemy przecier pomidorowy i jeszcze chwilę gotujemy. Możemy zaciągnąc mąką. Podajemy z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 20.01.2013 21:17
oo ciekawe;)
Goya 09.11.2010 15:31
lubię to danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak