Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem pieczarkowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 25 dag
masło 2 łyżki
cebula 1 sztuka
rosół 4 szklanki
śmietana 200 ml
wino białe 120 ml
sok z cytryny 3 łyżki
natka pietruszki 1 pęczek
Sól czosnkowa jodowana Prymat
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Krem pieczarkowy

Pieczarki pokroić w plasterki , skropić sokiem z cytryny , cebulę pokroić w kostkę i razem przesmażyć z cebulą na oliwie.Podlać białym winem i dusić do miękkości.Zalać gorącym rosołem i gotować 15 minut. Doprawić do smaku , dodać posiekaną natkę pietruszki i zmiksować zupę.Rozprowadzić śmietanę w zupie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 07.08.2013 00:28
smaczny,lubię taki krem
Dariusz8 14.04.2012 13:02
smaczna zupa
Małgorzata77 14.07.2011 08:14
Świetny przepis, lubię grzyby
MAR3STA 09.11.2010 18:30
smaczny!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak