Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki pikantne

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30dag
masło zimne na ciasto 15dag
sól
pieprz
masło na farsz 15dag
szynka wędzona 30dag
koperek 1/2pęczka
papryczka chilli 1
oliwki kilka

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki pikantne

Mąkę przesiać na blat.Dodać wiórki schłodzonego masła,szczyptę soli i 4łyżki bardzo zimnej wody.Wszystkie składniki zagnieść na gładkie ciasto.Ciasto rozwałkować,wylepić posmarowane tłuszczem foremki.Babeczki piec 15min na złoty kolor w temp.200stopniC.Szynkę przepuścić przez maszynkę do mięsa,wymieszać z masłem.Przyprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem.Farszem wypełnić babeczki.Udekorować koperkiem,pokrojoną chilli i oliwkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak