Sposób przygotowania

Z białek ubijamy pianę, ubijając dodajemy cukier. Dodajemy żółtka i ubijamy na gęstą masę. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem i po łyżce oleju, mieszmy. Wylewamy na blachę i pieczemy w ikarniku nagrzanym do 180 st. C przez 30 min.
Starte na tarce z dużymi okami jabłka dusimy w wodzie ok. 15 min.Wsypujemy galaretki, mieszmy. Żelatynę zalewamy odrobiną zimnej wody by napęczniała. Mieszmy z 1/4 szkl. wrząku, studzimy. Śmietan-fixy ubijamy z mlekiem, następnie miksujemy z tężejącą żelatyną. Na wystudzony biszkopt wykładamy masę jabłkową, a na nią ubite śmietan fixy. Dekorujemy startą białą czekoladą. SMACZNEGO !

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    tak jeszcze nie robiłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smacznego...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smacznego...
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    ah te szarlotki... :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !