Sposób przygotowania

1 budyń waniliowy na ½ l mleka
Polowe masła utrzeć z ¾ szkl cukru i cukrem waniliowym. Wbić jajka,wymieszać.
Polowe ciasta wyłożyć na blachę.
Pozostałe ciasto wymieszać z masa makowa, rozsmarować na jasnym cieście. Całość obłożyć osaczonymi brzoskwiniami. Upiec 175 stopni 35-40 min.
Budyń wymieszać z 6 łyżkami mleka. Mleko zagotować z reszta cukru. Wystudzić. Resztę masła utrzeć, dodawać budyń i twaróg.
Krem rozsmarować na cieście i wstawić na 1 godz do lodówki.
Polać polewa.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    owoce i mak - to jest to!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !