Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki drobiowe z farszem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 2 szt
sól, pieprz
olej
Bułka tarta klasyczna Prymat
Farsz:
jajko 5
pieczarki 20 dag
cebula 1
jogurt
szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: roladki drobiowe z farszem

1. Piersi podzielić na dwie części (lub więcej zależy od wielkości), wyklepać jak schabowe.

2. Farsz: pieczarki umyć, zetrzeć na tarce, smażyć z cebulą ok. 10 min. Wystudzić. Jajko ugotować na twardo, ostudzić, obrać, pokroić w kostkę, szczypiorek posiekać. Wszystkie składniki farszu wymieszać z jogurtem, przyprawić.

3. Piesi przyprawić nałożyć farsz zwinąć w rulon spiąć wykałaczkami. Obtoczyć w jajku i bułce, smażyć na rozgrzanym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 29.08.2011 20:31
pycha
Ewa104 10.08.2011 12:23
smaczniutkie-z bogatym wnętrzem
Dorota76 09.11.2010 18:56
pyszne te roladki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak