Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser na upały

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietany 1,5 szklanki
cukru 1 szklanka
jagód 70 dag
jogurt naturalny 1 gęsty

Przepis i sposób przygotowania na: Deser na upały

Myjemy jagody, zostawiamy sobie trochę, aby udekorować całość. Resztę jagód miksujemy z 1/2 szklanki cukru. Wymieszać z jogurtem, schłodzić, śmietanę ubić na sztywno z resztą cukru, wymieszać z zimnym kremem jogurtowo-jagodowym, wstawić do zamrażarki na 2 godziny. Co kilkanaście minut zamieszać. Podajemy w salaterkach, dekorujemy ananasem i resztą jagód. Orzeźwiający, chłodzący deser na upalne dni.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 17.04.2011 16:28
dobry deser
marzencia2007 13.02.2011 14:54
super ;)
cukiereczek 05.01.2011 17:35
Ciekawe
diablica85 05.07.2010 14:05
Polecam
mehia 03.06.2010 11:31
apetyczny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak